FOOD&BEVERAGE Evelijn van Heuven houdt wijn luchtig Vindict.nl mag zich in 2012 de beste Wijnwebwinkel van het jaar noemen. “Het moet leuk, ontspannen zijn om een wijn uit te kiezen, vinden wij. Niet intimiderend”, stelt Evelijn van Heuven. Daarnaast vond deze vinoloog een chocolade die je ook met droge wijnen kunt combineren. en alternatief voor het klassieke kaasplankje als enig dessert waarbij je gewoon je rode wijn door kunt blijven drinken. Een zoet alterna‘ Wijn moet niet E tief. Want het is niet het suiker in chocolade dat slecht combineert met droge wijnen. “Tijdens een bezoek aan Amerika kwamen we in contact met een Canadees die daar een speciaal soort chocola op de markt bracht, die je goed kunt combineren met droge rode wijn en (licht)zoete witte wijn”, vertelt Evelijn van Heuven. Met we doelt ze naast zichzelf op Huib Edixhoven, haar levenspartner waarmee ze sinds vier jaar de wijnwebsite Vindict bestierd. Interactieve wijnproeverij Laten we eerlijk zijn. Niet iedereen is even geïnteresseerd in wijn. Zeker bij grote groepen kan dat ertoe leiden dat een deel van de gasten mentaal afhaakt. Hiervoor heeft Vindict de interactieve wijnproeverij bedacht. Spontaan geformeerde groepjes of afdelingen binnen een bedrijf strijden met elkaar om te bepalen wie het beste de verschillende smaakelementen in een aantal wijnen kan bepalen. Dit competitieve element betrekt ook de niet-wijnfanaten bij de proeverij. “Normaal zijn het de bitters in chocola die botsen met de tannines in de wijn. Dan kom je al snel uit op zoete witte wijnen of als het rood moet zijn, Banyuls of andere rode dessertwijn. Deze Canadees heeft in Ghana cacao-bonen gevonden, zonder die bitters. De chocola hiervan is wel goed te combineren met droge wijnen.” Van Heuven en Edixhoven wisten het importeurschap voor de Benelux te bemachtigen. Daarbij geholpen door de ambitie van het Amerikaanse bedrijf om zelf in het Verenigd Koninkrijk de markt op te gaan. Van Heuven: “Door het bekende Belgische bedrijf Callebout worden de cacaobonen verwerkt tot chocola, daarna wordt er in Engeland in de fabriek het eindproduct gemaakt komt het naar ons.” en dan Ruwe baksteen De speciale chocolade draagt de merknaam Brix. Aangezien de chocola het uiterlijk heeft van een soort verpakte ruwe baksteen, lijkt dat logischerwijs de oorsprong van de naam. “Toch is dat niet de reden van de naam”, vertelt Van Heuven. “Brix is een eenheid voor het suikergehalte in druiven. De wijnboeren meten die regelmatig om te bepalen wanneer de druiven geoogst kunnen worden en dat wordt in Amerika weergegeven als brix-waarde. Het is een term die in de Europese wijnteelt niet gebruikt wordt.” Naast de Brix ‘baksteen’ van 227 gram is er tegenwoordig ook de Brix-collection, een geschenkdoos met de vier variaties die er zijn van de ‘wijnchocolade’, en er zijn Brix Bites, een eenhapsvariant die zich leent voor presentatie op een dessertschaal of om uit te delen op een event. Je biedt een glas wijn aan met een bite erbij). 12|QM WINTER 2011 › Pagina 11

Pagina 13

Heeft u een folder, onlinemag of online clubbladen? Gebruik Online Touch: krant naar een digitale publicatie omzetten.

QM winter 2011 Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication