vol laptops. Daar zijn wij niet geschikt voor. Wij zullen dit wel faciliteren, maar we richten oons niet op die markt’ ‘Een restaurant “Niet geschikt voor” Welke trend ziet Hermans in de meeting markt en hoe gaat Fletcher hier op inspelen, wil ik van hem weten. “Je ziet de trend dat er steeds minder kantoren zijn en steeds minder vaste werkplekken. Diverse hotelketens nemen die kantoorfunctie over en dienen steeds meer als fl exwerkplek. Je ziet het bijvoorbeeld van Van der Valk de Witte Bergen. Een restaurant vol laptops. Daar zijn wij niet geschikt voor. Wij zullen dit wel faciliteren, maar we richten ons niet op die markt.” “Andersom zie je dat kantoren zich steeds meer gaan gedragen als vergaderlocatie. Omdat de medewerkers minder op kantoor zijn, omdat ze onderweg of thuis werken, hebben ze ruimtes leeg staan en daar wordt dan vergaderd.” “Dat betekent dat wij als traditionele vergaderlocaties meer moeten bieden om deze trend het hoofd te bieden. We zullen wat dat betreft zwaarder moeten aanzetten.” “Groen en gezond” “Onze locaties spelen in op het hutje-op-de-hei-gevoel. De hotels liggen niet voor niets allemaal in een natuurlijke omgeving. Weg van kantoor en vrijwel altijd in combinatie met een activiteit of borrelen. Liefst een activiteit buiten het hotel. Vandaar onze exclusieve samenwerking met Bootcamp Nederland, die voor ons het outdoorprogramma verzorgt.” “Groen en gezond. We hadden het altijd al en nu is het helemaal van deze tijd. Hetzelfde geldt voor Green Key. We zijn altijd al bezig geweest met duurzaamheid, maar je hebt het Green Key keurmerk in de zakelijke markt nodig als bewijs dat je op een duurzame manier werkt. Vandaar dat al onze locaties nu Green Key gecertifi ceerd zijn.” “Natuurlijk spelen we in op de technologische ontwikkelingen. Zo hebben een aantal hotels een videoconferencing systeem. Die staat midden op de tafel en draait zicht automatisch naar degene die spreekt. En straks krijg je bij onze nieuwe locatie in Amsterdam bij binnenkomst een tablet mee waarmee je alles zelf kunt bedienen.” “Mindset is anders” “Maar als je kijkt naar gezelligheid en huiselijkheid, dan zie ik niet veel ontwikkelingen die dat overnemen. Met elkaar praten, een goed gevoel krijgen, samen eten, een activiteit doen, genieten van de omgeving. Dat is er over honderd jaar nog steeds. Dat kun je niet vervangen door naar een scherm te kijken om met elkaar te praten.” “De natuur doet iets met je. Zeker in Nederland met zijn gevarieerde natuur en verschillende seizoenen. Daarom spelen we ook veel in op de seizoen. Wildmenu’s in de herfst, bijvoorbeeld. Juist voor de zakelijke gast is dit een USP, want in dit segment is de f&b-kant zeer belangrijk.” “De mindset is anders als je buiten kantoor in een natuurlijke omgeving vergadert of een training volgt. Je krijgt een heel andere dimensie. De eff ectiviteit van een training is beter en de uitkomst van een vergadering is heel anders in de natuur.” < Tekst Edwin Nunnink | Beeld Thomas Fasting WINTER 2011 QM|9 Pagina 8

Pagina 10

Voor weekbladen, online brochures en catalogussen zie het Online Touch online publisher CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een e-commerce shop in uw mailings.

QM winter 2011 Lees publicatie 2Home


You need flash player to view this online publication