HOSPITALITYBRAND “Vanaf dag één was heel duidelijk waar wij voor staan. Er zit een hele filosofie achter”, vertelt Jeroen Sirag. “Die wordt niet alleen gedragen door het management, maar ook door alle collega’s.” “Belangrijk is ook hoe wij een steentje bijdragen voor de lokale community. Zo werken we samen met de school die gevestigd is naast het hotel. We hebben biivoorbeeld bijgedragen aan een sponsorloop die georganiseerd om het ICT onderwijs in de school verder uit te breiden en te verbeteren.” Authentieke servicegerichtheid Deze gedachte wordt ook doorgevoerd bij het personeelsbeleid, waarbij Sirag consequent spreekt over ‘collega’s’. “Veel van onze collega’s hebben geen horeca-achtergrond. Dat doen we bewust, zodat die iets extra’s, iets authentieks van zichzelf meenemen aan de tafel, aan de desk, als hun bijdrage aan de totaalbeleving.” “We hebben een politieman die zich wil omscholen naar hospitality; iemand die kunstgeschiedenis heeft gestudeerd, die kan vertellen over de musea; iemand die professioneel fotograaf is, die een creatieve invalshoek heeft; en iemand die vanuit een balletachtergrond komt en veel over cultuur weet. Die kunnen wat extra’s vertellen tijdens hun contact met de hotelgast.“ “Het gaat om authentieke servicegerichtheid. Je kunt een prachtig hotel hebben en veel geld geïnvesteerd hebben, maar daar draait het niet alleen om. Het gaat er niet om hoe de tafel er uitziet. Het gaat erom dat je met een echte glimlach wordt verwelkomt.” “Trainingen spelen een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering. We nemen de collega’s mee langs de dunne lijn tussen authenticiteit en gastvrijheid. Je mag brengen, waarom jij jij bent. De snelheid waarmee iets opgenomen wordt of een duidelijk uitleg geven over het menu kun je leren.” “De General Manager, Madelon Boom, ziet alle collega’s eerst voordat ze aangenomen worden. Op deze manier kan ze bijvoorbeeld haar kernwaarden mee geven aan de nieuwe collega. Ook de trainingen doet ze zelf, net als onze Brand and Culture Guardian Massimo Ianni. Dat wordt heel erg gewaardeerd door onze collega’s. Je maakt dan direct contact vanuit het DNA, de kern van het bedrijf. Dat is een plus.” Luxury travel strategy De hotelgasten komen voornamelijk uit het buitenland. “Verenigde Staten is de belangrijkste markt, gevolgd door Engeland en daarna de rest van Europa”, somt Sirag op. “Daarna komt Brazilië. Ik ben daar onlangs voor een sales trip geweest en ik ben nog nooit naar een buitenlandse markt geweest waar ik direct zoveel aanvragen heb kunnen meenemen.” 010|QM ZOMER 2012 “ Er moet een luxury strategy komen, gericht om de markt van luxury travel naar Amsterdam te halen” “Eigenlijk zou de stad Amsterdam zich ook moeten promoten op een beurs, zoals de Travel Week in Sao Paulo. Dat is de beurs op het gebied van luxury travel voor Zuid-Amerika en tevens een nieuwe markt voor Amsterdam. Ik ben daar in eerste instantie Nederland en Amsterdam aan het verkopen. Dan pas ons hotel. “ “Hetzelfde geldt voor het segment Luxury Travel, stelt Sirag. Zeker met nog twee vijfsterren hotels op komst, te weten Hyatt Andaz aan de Prinsengracht en Waldorf Astoria aan de Herengracht.” “Dat is goed voor Amsterdam. Wij pretenderen als Nederland alsof we heel wat zijn, maar als je het afzet wereldwijd, dan concurreren we op een heel ander niveau dan bijvoorbeeld Londen of New York. “ “De stad laat deze markt liggen. Er moet een luxury strategy komen, gericht om de markt van luxury travel naar Amsterdam te halen. De PC Hooftstraat moet normaal betegeld worden, want je concurreert met Fifth Avenue en Bond Street.” “Er moet een gezamenlijke sales missie komen met bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam, het Rijksmuseum, het Concertgebouw en een aantal vijfsterren hotels gezamenlijk. Samen met de andere collega’s van de vijfsterrenhotels in december naar de ILTM in Cannes, de internationale beurs op het gebied van luxury travel. ” “Ik heb het al vaker aangekaart bij de gemeente, ook in mijn tijd bij het Amstel Hotel, maar het lijkt nog niet echt van de grond gekomen. Daar ligt een mooie uitdaging voor het komende half jaar.”< Tekst Edwin Nunnink | Beeld Thomas Fasting Pagina 9

Pagina 11

Scoor meer met een webwinkel in uw publicaties. Velen gingen u voor en publiceerden nieuwsbrieven online.

QM zomer 2012 Lees publicatie 3Home


You need flash player to view this online publication